2015 Omniversum

Omniversum: Mysteries of the Unseen World.

Zaterdag vroeg vertrokken we om een voorstelling te bekijken in het Omniversum, dat vonden we erg spannend. Het woord "Mysteries" riep bij iedereen al heel veel vragen op.
Eenmaal aangekomen, vielen we van de ene verwondering in de andere. Als eerste de zaal, want het koepelvormige scherm maakte veel indruk. Zo had je het idee dat je ìn de film zat. Vervolgens verbaasden we ons over wat er allemaal voor mysteries in onze omgeving zijn. Dingen die te klein zijn of te snel gaan om met het blote oog te kunnen zien, maar ook dingen die te langzaam gaan om met je eigen ogen te kunnen waarnemen. Uit al deze wonderen uit de natuur kunnen we veel leren. Onze wetenschap maakt gebruik van deze wonderen. Zo leren we van de vleugels van insecten en vogels hoe de luchtstroom verloopt tijdens het vliegen. Handig voor onze vliegtuigbouwers!

Na de voorstelling zijn we zelf aan de slag gegaan. Een levendig gesprek ontstond toen we gingen bedenken welke informatie we uit de film konden gebruiken om toe te passen in de wereld van de mensen. Allerlei ideeën werden bedacht en besproken. Wij kozen één als beste: een soort van röntgenbril, waarmee wij voor ons onzichtbare stralen zouden kunnen waarnemen.

IMG-20151016-WA0002omniversum SU 441