2015 TU Delft

Vooraf hadden de kinderen hoge verwachtingen van de Technische Universiteit in Delft. Vooral, onder andere, een aantal toekomstige architecten in ons midden hadden hoge verwachtingen. Aangekomen in Delft werden we hartelijk verwelkomd en mochten we plaatsnemen in een collegeruimte. Daar kregen we informatie over de TU Delft, over welke studies je daar allemaal kunt volgen en hoe de verschillende studielocaties zijn verdeeld. Dat was allemaal reuze interessant, maar we wilden natuurlijk ook zelf echt aan het werk. De verwachtingen van vooral onze toekomstige architecten werden beloond, we mochten een maquette maken van een gebouw. We leerden dat we eerst een ontwerp moesten maken. Een voor-, zij- en bovenaanzicht van een gebouw. Daarna moest het gebouw ook nog in elkaar gezet worden. Een zware klus leek het, maar met doorzettingsvermogen en creativiteit kwamen we tot mooie resultaten. Tot slot, mochten we nog naar de universiteitsmuseum. Daar ontdekten we en probeerden we allerlei technische apparaten, spellen en nog veel meer technische snufjes uit. Het was een zeer geslaagde dag. We waren zeer onder de indruk.

IMG 0332IMG 0355SAM 0097SAM 0100SAM 0348SAM 0361