2016 Gymnasium

Bezoek aan een gymnasium!

Voortgezet onderwijs: maar welk en waar? De meeste leerlingen kennen de havo en het vwo wel, maar wat is nou een gymnasium? Om dat te onderzoeken gaan we naar de open dag op het Gymnasium Novum in Voorburg. Ook ouders gaan mee, zo krijgen zij ook een indruk van de mogelijkheden die hun kinderen hebben.

Op het Novum maken we kennis met vakken, zoals die op deze middelbare school gegeven worden: wiskunde, frans, latijn, economie, scheikunde, drama en nog veel meer. Wat belangrijk blijkt, is nadenken over hoe we leren, wat wij daarvoor nodig hebben en hoe kunnen we onze belemmeringen minimaliseren. Daar werden we ons bewust van tijdens het uur “Studievaardigheden”. Debatteren was een hele nieuwe ervaring, waarin sommigen van ons een natuurtalent lieten zien! We hebben enorm genoten en ook zeker ons beeld verruimd.